Az 5782-es zsinagógai év utolsó blogbejegyzésében annak jártunk utána, hogy melyek voltak olvasóink körében a legnépszerűbb írásaink. A versenybe azok a cikkek szálltak be, melyek 5782-ben keletkeztek (sok korábbi bejegyzésünk napi szinten több felhasználót ér el, mint a frissek).

Úgy mentünk bele az új évbe, 2022. szeptemberében, hogy nagyjából elmúltak a covid-korlátozások, szabadon lehetett-jönni menni, némi maszkhordással. Szép lassan ez is megszűnt, és a közelünkben zajló háború került a közbeszéd fókuszába. Blogunk állandó szerzője, Rosenberg Mátyás rengeteg  Ukrajnáról szóló cikkel tájékoztatta olvasóinkat a Háború kezdetekor. Gyorsan hozzá is szoktunk a borzalmas helyzethez, melyre tavaly ilyenkor még semelyikünk nem számított, és elkopott a téma, már nem igazán volt/van hírértéke. Számunkra az egyes cikkek olvasottsága a mérvadó ebben a tekintetben, ebből a számból állapítjuk meg, hogy melyik témához érdemes nyúlnunk, mikre vagytok kíváncsiak, TI, olvasók, hiszen nem magunknak írunk!

Az 5782-es zsinagógai évben 90 írást tettünk közzé, igaz, számos interjú több részben jelent meg, a könnyebb olvashatóság miatt. Ha már interjú, ez az egyik legnépszerűbb műfajunk. Olvasottság szempontjából az idei TOP 10-be valamennyi interjúnk bekerült. Átlagosan félezren olvastátok e kategóriájú írásainkat. Idén Klein Judittal, Szántó-Várnagy Binjominnal valamint Harsányi Péterrel (Hermann szomszéd) beszélgettünk.

Fotópályázataink is igen népszerűnek bizonyultak. A tavaly októberben megjelentetett Fókuszálj a Zsidóságra!– verseny eredményeiről beszámoló cikkünk közel 800 olvasót vonzott. Az idei versenyünk kiírása, melynek még nem publikáltuk végeredményét- 600 olvasóval rendelkezik. A Hanukatalizátor díj elmúlt 10 évéről írt cikkünkre 600 fő volt (eddig) kíváncsi.

A film a jollyjoker téma, hiszen több mint 1500-an olvastátok írásunkat, melyben Netlixen futó zsidó témájú sorozatokat mutatunk be.

Kisség meglepődve tapasztaltuk, hogy az elmúlt évben nem örvendett olyan népszerűségnek az Izrael, zsidó gasztronómia kategória, mint korábban. Általánosságban elmondható, hogy a Facebook jelentősen szabályozza az eléréseket, így egy olyan kis blognak, mint a miénk, igen nehéz a helyzete. Ezért is kérjük olvasóinkat, hogy állítsanak be e-mailes értesítést arról, amikor új írást teszünk közzé.

A legnagyobb boldogság az évben…

Még éppen 5782-ben, megszületett Rosenberg Sámuel György, Rosenberg Mátyás kisfia. Szívből gratulálunk a büszke szülőknek, nagyszülöknek! 🙂

Olvasóinknak sáná tová umetuká, jó és édes, sikerekben gazdag új évet kívánunk!!