Közel 80 fotó érkezett a Komáromi Zsidó Hitközség és a zsblog.hu által szervezett Fókuszálj a Zsidóságra című versenyre. A fényképeket három kategóriába vártuk.

A kategóriák a következők voltak: Zsidó közösség, zsidó emlékek, zsidó jövő.

Dr. Toronyi Zsuzsanna, a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár igazgatója, a zsűri elnöke a következőképpen értékelte a versenyt illetve a versenyre érkező pályaműveket:

“A pályázatra viszonylag sok pályamű érkezett, azonban egyenetlenül: a zsidó emlékek kategóriában több képből válogathattunk, mint a másik két kategóriában összesen. Ebből következik, hogy ebben a kategóriában díjazás nélkül maradhat néhány kép, ami bőven megérdemelné az elismerést, és adott esetben jobb művek, mint a zsidó jövő vagy a zsidó közösség kategória képei.”

Továbbá, folytatta Toronyi: “Fotópályázat lévén, a képek tartalma és vizualitása egyaránt fontos szempont, ezért a díjazott képek közé azok kerülhettek, melyek fotográfiai kvalitásaik mellett érdemleges tartalmat mutatnak meg.”

A zsidó közösség kategóriában a következő képek értek el helyezést:

A zsidó emlékek kategória nyertesei:

Zsidó jövő kategóriában az alábbi képeket díjazta a zsűri:

Minden kategória harmadik helyezettje 5 000, második helyezettje 10 000, míg győztese 15 000 Ft értékű alza.hu utalvánnyal gazdagodik. A nyerteseket e-mailben értesítettük!

A bírálóbizottság kérésére néhány további alkotást is díjazunk. Nekik 5 000 Ft értékű vásárlási utalványt küldünk e-mailben.

Különdíjban részesülő fotók:

Minden pályázónak köszönjük a részvételt, a nyerteseknek gratulálunk!

Miklós Dóri

Borítókép: Dr. Tóth Piusz István_Zsinagóga