Franciaország két évet adott arra, hogy béke legyen a Közel-Keleten. Kedden jelképes szavazást tartanak arról a gall parlamentben, hogy elismerik-e egy önálló palesztin állam létezését.

Amennyiben nem jön létre a várva várt béke a Közel-Keleten, akkor Franciaország habozás nélkül elismeri a Palesztin államot. – Nyilatkozta a napokban a francia külügyminiszter. De hogy jön ahhoz Franciaország, hogy Izraelnek ilyen mértékű ultimátumot adjon? A nyugati államból rengeteg zsidó távozik Izraelbe, Franciaországban nincsenek biztonságban a zsidók, egyre több támadás éri őket vallásuk miatt.

Svédország volt az első nyugati állam, mely megszavazta az önálló Palesztin államot, de a britek, az írek és a spanyolok is hasonló lépésre készülnek.

Franciaországban egy esélyt látok jelenleg ezen kérdéskör Izrael-barát rendezésére.  Abban sajnos nem hiszek, hogy belátható időn belül béke lesz Izraelben és a régióban. 2017-ben ismét szeretne indulni a francia elnökválasztáson a korábbi elnök, Nicolas Sarkozy. Sarkozynek még több csatát meg kell nyernie ahhoz is, hogy egyáltalán indulhasson a posztért. A volt elnök görög zsidó ősökkel rendelkezik, előző mandátuma alatt számos lépést tett a közel-keleti béke elősegítésének érdekében. Sajnos megoldani ő sem tudta a konfliktust.