Jimmy Carter volt az első amerikai elnök, aki hivatalosan ellátogatott egy hanukai gyertyagyújtásra, 1979-ben. Azóta minden évben, az éppen hatalmon lévő elnök ellátogat egy-egy hanukai ünnepségre.

 1984-ben hanuka egyik estéjén, Ronald Reagen, egy ortodox zsidó szervezetet hívott meg a Fehér Házba. 1993-ban Bill Clinton volt az első, aki hivatalos hanukai gyertyagyújtást tartott az elnöki rezidencián. Clinton később,1998-ban Ezer Weizman, izraeli elnökkel közösen vett részt egy hanukai rendezvényen, Jeruzsálemben.

Clinton kormányzása idején számos zsidó vezető jelent meg a Fehér Házban a fény ünnepének tiszteletére rendezett összejöveteleken. 1996-ban jelent meg az első olyan bélyegsorozat, melynek témája a csoda ünnepe volt. Izraelben és az Egyesült Államokban forgalmazták ezen bélyegeket. 2001 december 10-én rendezték meg az első hivatalos hanuka partyt a Fehér Házban, a fiatalabbik Bush elnöksége idején. Egy, a New York-i Zsidó Múzeumtól kölcsönvett 100 éves hanukiát gyújtottak meg ekkor. A bulin főleg zsidó vezetők vettek részt. A Fehér Házi hanuka buli Bush óta számít hagyománynak. 2008-ban egy rendkívül megható hanukai összejövetelt rendezett Bush. A gyertyagyújtásra meghívta David Ben-Gurion és Harry Truman unokáját, hogy az 1951-ben Ben-Gurion által Truman-nek ajándékozott hunakiát közösen gyújtsák meg.

2009-es megválasztása óta, Obama is minden évben rendez hanukai bulit a Fehér Házban.