Lengyelországban különleges kezdeményezés indult az ukrán menekültek megsegítésére. A Hámántáska Ukrajnáért pékségeket, kávézótulajdonosokat von be kezdeményezésébe. Az értékesítésből származó nyereséget a résztvevő pékek közvetlenül a Lengyel Humanitárius Szolgálatnak (www.pah.org.pl/en/) ajánlják fel, hogy segítsék a Lengyelországba menekülő ukránokat.

Az akciót március 17-ig rendezik pékségek, kávézók tulajdonosai számára. Amennyiben valaki szeretne csatlakozni a kezdeményezéshez, de nincs se péksége, se kávézója,- árulja termékét a családtagjai, barátai számára- írják a Hámántáska-projekt honlapján.

Miért pont hámántáska?

A hámántáska purim ünnepének szimbolikus süteménye  – a pusztító megalomániáról és a jó diadaláról való elmélkedés ideje ez. Az ukránok valós időben a mai Hámánnal állnak szemben Vlagyimir Putyin személyében.- olvasható weboldalukon

Amennyiben valakinek van péksége, de nem tudja, hogy kell hámántáskát készíteni, a szervezők küldenek receptet.

A kezdeményezéshez a világ számos pontjáról csatlakoztak már pékségek; Németországban, Franciaországban, Lengyelországban, Hollandiában, Angliában, Kanadában és az USA számos tagállamában vásárolhatunk náluk.

Bízunk benne, hogy Magyarország is felkerül erre a térképre!