Az Electra Consumer Products, melynek központja Rishon LeCionban található, szerződést írt alá a dallasi székhelyű 7-Eleven áruházlánccal.

A két fél között 20 éves egyezményt fogadtak el, mely további 50 évvel meghosszabbítható. A megállapodás értelmében, három év múlva az Electra több tucatnyi üzletet fog üzemeltetni országszerte (a 7-Eleven elvárásainak megfelelően), az elsőt várhatóan 2022 nyarán nyitják meg Tel Avivban. Az izraeli cég 18,6 millió amerikai dollárt tervez költeni a 7-Eleven márka reklámozására, illetve új üzletek megnyitására. A Calcalist nevű hírlap információi szerint az amerikai áruházlánc zárva tartja majd üzleteit szombaton (és ünnepnapokon).

2020 júliusi adatok szerint a 7-Eleven 17 országban 71 100 boltot üzemeltet (ezek között vannak franchise-ok is).  Az amerikai bolthálózat olyan országokban is működik, melyek nem kimondottan Izrael-barátok, pl. Malajzia és Indonézia. Joseph DePinto, a 7-Eleven elnöke és vezérigazgatója azonban nem aggódik az esetleges belső konfliktusok miatt. Azt vallja ugyanis, hogy “a lánc stratégiája az, hogy biztosítsa ügyfeleinek azt, amit akarnak, amikor, ahol és ahogyan akarják.”

Az amerikai bolthálózat első üzleteit 1927-ben, Dallasban nyitották meg, Tote’m néven, 1946-ban változtatták meg 7-Eleven-re, utalva új, meghosszabbított nyitva tartásukra; a hét minden napján reggel hét és este 11 óra között lehet náluk vásárolni.

Vajon Izraelben megváltoztatják az üzleteik nevét 6-Elevenre? Valószínűleg nem…

Felhasznált forrás:

https://www.jewishpress.com/news/israel/7-eleven-coming-to-israel-will-close-on-shabbat/2021/10/12/?fbclid=IwAR2rVJwy9fF8HNWCfbGBiajD03vLB7zyMcHApjM1uKbZIMH9ZC7bxmCykYU