Egy jeruzsálemi zsinagógában elkövetett brutális merényletben 5 zsidó halt meg. A nemzetközi média többségében mégsem ez jelenik meg. Sokkal inkább azt hangsúlyozzák ki, hogy a két elkövetőt, 2 palesztint lelőttek az izraeliek. Hogyan lehet az, hogy a külföldi média ezt az üzenetet közvetíti? Hogy lehet az, hogy szinte egész Európa a palesztinokat sajnálja?

Európában valami elromlott… Sokszor úgy érzem, biztonságosabb zsidónak lenne Izraelben. Vagy legalább már nem kevésbé biztonságos Izraelben zsidónak lenni, mint Európa bármelyik pontján. Sorozatosan hallhatunk újabb és újabb támadásokról.  Néhány napja Antwerpenben késeltek meg egy rabbit…

A legfrissebb közvélemény kutatásokból az derül ki, hogy a 2014 nyarán zajló háború jelentette a fordulópontot. Soha nem volt alacsony az antiszemiták aránya egy-egy fejlett társadalomban. Nézzük meg a legfrissebb, német eredményeket. A Jerusalem Post arról számol be, hogy Németországban nőtt az antiszemita és Izrael ellenes eszmét vallók száma. Sokan úgy gondolják, hogy Izrael olyan kegyetlen a Palesztinokkal szemben, mint a nácik a zsidókkal szemben a második világháború idején. A német válaszadók egyötöde szerint az izraeli kormány felelős azért, hogy a zsidók megítélése egyre rosszabb.

Egész Európában rossz a helyzet… Hamarosan további adatokat olvashatsz Nálunk!