Ha már unod a pászkát- írd meg kedvenc receptedet Te is!
A pászka, a szegények kenyere elég egyhangú étel.
Ha fel akarod turbózni a peszáchi menüsort, íme néhány étel, melynek macesz vagy maceszliszt az alapanyaga. Azért csak ennyi, mert egyelőre csak ezek az általam is kipróbáltak. A lista hamarosan bővül!
Macesz zsemle:
Hozzávalók: 1 pohár víz, 10 dkg margarin, 1,5 pohár macesz liszt, 4 tojás, só, bors. Elkészítése rendkívül egyszerű: a hozzávalókat összekeverjük, ízlés szerint gombócokat formázunk belőlük és irány a sütő (180 fokon kb. 30 perc)
Maceszgombóc:
Hozzávalók: 1 lap pászka, kevés víz, só, bors, 3 tojás, petrezselyem, maceszliszt, kevés margarin. Az egy lap pászkát apró darabokra törjük, majd vízbe áztatjuk mindaddig, míg meg nem puhul. Ezután a többi összetevőt is hozzáadjuk, összekeverjük, majd a hűtőben tároljuk 1 órán keresztül, ezután gombócokat formázunk belőlük és forrásban lévő vízben kb. fél órát főzzük.
Ha Te is megosztanád peszáchi receptedet másokkal, küldd el az info@zsblog.hu e-mail címre és felkerülnek a blogra!