Nagy Britanniában 2014 augusztusából arról kérdezték a közt, hogy melyik országot tartja szimpatikusnak, melyiket nem. A felmérést 2059 fő megkérdezésével, reprezentatív módon hajtották végre.

A válaszadók 35 százaléka érezte úgy, hogy Izrael kimondottan ellenszenves számára. Összevetve egy 2012-es felméréssel, ez 18%-os emelkedést jelent. Az angolok szemében csak egyetlen ország kevésbé szimpatikus Izraelnél, Észak-Korea, 47%-al.

Meglepő módon a britek sokkal jobb színben látják még Iránt is a Zsidó Államnál. A felmérés készítői hozzátették, hogy az eredményben nagy szerepet játszott az, hogy 2014 augusztusában zajlottak a gázai akciók, melyben az izraeliek eléggé negatív színben tűntek fel.

Nagy Britanniában májusban rendeznek választásokat. A most hatalmon lévő David Cameron Izrael-barát politikát folytatott az augusztusi háborúban. Kihívója, a Munkáspárti Ed Miliband azonban határozottan támadta Izraelt.

A felmérés eredményéhez azt is hozzá kell tenni, hogy Izrael a 8. legnépszerűbb ország is lett egyben. A válaszadók 6 százaléka kimondottan szimpatizál a Zsidó Állammal. Nagy Britannia lakosságának hozzávetőleg 0.5%-a zsidó vallású.