A 19 éves Dani Avdija a harmadik izraeli kosaras, aki az NBA-ben játszik. Az Amerikai Profi Kosárlabda Bajnokságba csak a legjobbak kerülnek be.

“Számomra az, hogy képviselhetem hazámat és történelmet írhatok, áldás.”- Fogalmazott a tinédzser kosaras szerdai online sajtótájékoztatóján. “Az egész nemzet mögöttem áll, bízom benne, hogy jól teljesítek majd”.

Az izraeli fiatalokat a következőképpen buzdítja sportolásra: “Örülök, hogy vannak olyanok, akitől tanulhatunk, ez motivációt jelent. Attól, hogy Izrael kis ország, még véghezvihetünk nagy dolgokat.”

Image

A 201 cm magas, 102 kilós Avdija az online sajtótájékoztatón megcsókolta édesanyját, Sharont és apját, Zufer Avdija-t, akik a jugoszláv válogatottban játszottak, majd Izraelbe költöztek, ahol számos izraeli profi csapatban kosaraztak.

A Wizards sokoldalú játékélményben részesíti nézőit, céljuk az, hogy bekerüljenek a rájátszásba, miután nem jutottak be az elmúlt két szezonban.

Avdija, aki hozzájárult Izrael FIBA U-20 Európa-bajnokság megnyerésében 2018-ban és 2019-ben, jó labdakezelő és passzoló, de lövéstechnikáján még van mit csiszolni.

Avdija volt a Maccabi Tel Aviv csapatának legfiatalabb játékosa, amikor megkezdte profi karrierjét 2017-ben.

Gilad Erdan, az ENSZ izraeli nagykövete, aki januártól Izrael Egyesült Államokbeli nagykövete lesz Washingtonban, tweetelte, hogy most már a Wizards rajongója, és üzente Avdija-nak, hogy ő is Izrael nagykövete.

Sok sikert kívánunk!

 

Forrás: https://www.timesofisrael.com/washington-wizards-draft-israels-deni-avdija-as-9th-pick-in-nba-draft/?fbclid=IwAR2uuOzesCi4yT6w9lizDeocydUZ_mEcDKWKy035a85_el6qLf-bFiIglvI