Hamarosan kezdődik a 10. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál, ennek örömére egy 13 kérdésből álló kvízt állítottunk össze.

“A 10 év alatt a ZSIFI Magyarország kulturális unikumává fejlődött, s nemcsak a hazánkban élő zsidó közösség, hanem a zsidó kultúra iránt érdeklődő társadalom körében is egyre népszerűbb. ZSIFI-re járni menő!

És bár a tavalyi évben a fesztivál az online térbe költözött, ez cseppet sem vette el senki kedvét, sőt, rekordnézettséget ért el az esemény. Így ezt a tizedik, jubileumi ZSIFI-t egyfajta hibrid módon, moziban és online is rendezzük, hogy azok számára is elérhető legyen, akik nem tudnak a budapesti mozikba eljutni. A filmeket élőben két budapesti moziban, a Puskinban és a Művészben, illetve a Francia Intézetben, egy részüket pedig online a Művész Távmozi segítségével lehet megnézni. S mivel a filmeket kivétel nélkül eredeti nyelven, feliratozva vetítjük, így a hazánkban lévő külföldi nézők is élvezhetik őket.

Külön büszkeség, hogy a fesztiválon mutatkozik be Mundruczó Kornél Evolúció című régóta várt filmje – a ZSIFI 10 éve alatt ez az első magyar nyitófilm!

És ahogy tavaly, idén is fesztiválunk fővédnöke Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere.”

Olvasható a Zsifi hivatalos honlapján.

Amennyiben kipróbálnád tudásodat Zsidó, izraeli filmek, sorozatok, színészek témában, kattints a következő linkre: https://kahoot.it/challenge/05436965?challenge-id=5a44a42c-c87c-455d-b5da-4035f05f9b81_1637144074326

Játszani 2021. december 12.-ig lehet!

A Zsifiről információk a www.zsifi.org weblapon találhatók.