Múlt csütörtökön jelentette be a nagyvállalat új sorozatának témáját, mely nem más, mint a zsidó házasságközvetítés.

A streaming cég új „Jewish Matchmaking” sorozatot jelentett be, amelyet az „Indian Matchmaking” című mintájára készítettek. Kevés részlet került nyilvánosságra eddig az alkotással kapcsolatban, így a premier dátumát sem lehet tudni. A Netflix háttéroldalán, a Tudum-on azonban kiderül; a sorozat középpontjában az áll, hogy izraeli és amerikai szinglik sadhent hívnak segítségül társkeresésükhöz.

A produkció legfőbb kérdése ebből adódóan nem is lehet más; A siduch hagyományos gyakorlatának alkalmazása segít nekik megtalálni lelki társukat a mai világban?

Az „Indian Matchmaking”-et a 2020 júliusi premierje után Emmy-díjra jelölték, de sokan kritizálták is a produkciót, szerintük a sztereotípiákat és a klasszicizmust erősíti. Netflixen futó zsidó témájú műsorokat is gyakran kritizálnak. Például az „Unorthodox” és a „Unortodox életem” esetében is gyakran vádolják a streaming szolgáltatót a vallásos zsidóság negatívan ábrázolásával.

Felhasznált forrás:

https://www.netflix.com/tudum/articles/indian-matchmaking-season-2-renewed-and-jewish-matchmaking-announced

https://www.jta.org/2022/03/24/culture/netflix-to-produce-a-jewish-matchmaking-series?utm_campaign=sprout&utm_medium=jtasocial&utm_source=facebook&fbclid=IwAR2IvieUZfulEzCtjnCbj44ryeTYuvLdRN2gn0wwIZjMsfgujiMgyxKvGlI