2015 január 9.-e a zsidóság újabb szomorú napja. Párizs egyik kóser boltjában iszlám terroristák több órán keresztül túszként tartottak fogva zsidókat. A rendőrök sikeresen hajtották végre a tússzabadítást.

15 túsz életét mentették meg. Azonban a túszejtés kezdetén, az Iszlám állam elkötelezett hívei négy vásárlóval végeztek. 4 zsidó vásárlóval, akik vélhetően a Sábáti ételüket szerezték be pénteken a boltban. Azaz szerezték volna be…

Az áldozatok életéből fakadó veszteség meginkább megrázóvá válik, amikor megismerjük életüket. a következőkben a négy francia zsidó áldozatot fogom bemutatni. Miközben arra gondolok, hogy bármikor veszélybe kerülhetünk, azért mert zsidók vagyunk…

A legfiatalabb áldozat Yoav Hattab, 21 éves volt. Tunéziai származású fiatal, a tuniszi főrabbi fia. Szülei, 6 testvérével Tunéziában élnek. Ő Párizsban egyetemre járt.

A 22 éves Johan Cohen, egy híres zsidó-tunéziai éneskes unokája, aki a múlt hónapban vesztette életét. A születi algériai és tunéziai felmenőktől származnak, a 60-as években költöztek Párizs mellé, hogy egy olyan közegben nevelhessék utódaikat, amelyben nem kell attól tartani, hogy bántani fogják őket származásuk miatt…. A hírek szerint őt ölték meg elsőként a fenyveresek.

A 45 éves Phillipe Barham, egy IT cég vezetője volt. Mind testvére, mind édesapja rabbi. Gyermekei abba a zsidó iskolába jártak, amit szintén meg akartak támadni a terroristák és egy rendőrnő életével akadályozta meg a támadást csütörtökön.

A 64 éves François-Michel Saada két gyermeket hagyott maga után, akik már Izraelben élnek.

A hírek szerint mind a négy áldozat alijázni akart….

Emlékük legyen áldott!