Jövő kedden, december 16-án gyújtjuk meg a hanukia első lángját. Hanuka, a fény ünnepe manapság, határon innen s túl, a bulizásról, jó hangulatú összejövetelekről szól. Sokáig egy napra, általában a hanuka 8 napjára eső vasárnapra összpontosultak az események. Idén azonban minden napra jut valami érdekesség.

Fogadjátok szeretettel szubjektív programajánlómat, minden napra egy véleményem szerint érdekes programmal!

December 16. (kedd): Hanukai BaLaGan a Frankel zsinagógában. A program főleg a 20-as 30-as korosztálynak szól. 18.30-tól ÁRIA ÉS DAL EST. Fellépő művészek: KÉRINGER LÁSZLÓ ének, PÉTERY DÓRA zongora, SALAMON EMŐKE ének. Műsoron:G: F. Handel, W,A. Mozart,G. Puccini, R. Stauss, G. Mahler, C. Millöcker, Lehár Feren c művei.

December 17. (szerda): Chanuka mind a nyolc napján gyertyagyújtás lesz a Mazel tovban. A program főleg kisgyermekes családoknak szól.

December 18. (csütörtök): Burján Árpád a Bét Orim Reform Zsidó Közösség leendő rabbi növendéke gyújt gyertyát. Ezután Pandzarisz Diána, és Lamm Dávid duója következik. Ők sem ismeretlenek már a szefárdi muzsikához szokott füleknek. Dina a második kisgyermeke születése után a közeljövőben tervezi a visszatérést a teljes Dina Zenekarral. Helyszín: Gozsdu udvar

December 20. (szombat): Leisure- Chanuka Party a Gozsdu Manó Klubban. Igazi chanukai buli, fiataloknak!

December 21. (vasárnap): Komáromban, a szlovák oldalon, a tiszti pavilonban lesz chanukai buli, 14:30-tól, a Pressburger Klezmer Band közreműködésével. A szervezők sok szeretettel várnak mindenkit!

December 22. (hétfő): Chanuka party a Lativval. A 7 éves Lativ Alapítvány nagyszabású chanukai bulival készül. Az eseményen közreműködik Kardos Dániel, gitárművész, zeneszerző.

December 23 (kedd): Hanuka utolsó napjára nem találtam említésre méltó programot. Amennyiben felbukkan, megírom.

A programajánlóban arra törekedtem, hogy a legkülönfélébb irányzatok mindegyike szerepeljen! Ha kimaradt valami az nem annak szól, hogy nem tartom elég jónak!

Mindenkinek kellemes ünneplést kívánok!

És egy extra program december 18.-ára: Hanuka’75 Maratoni Klezmer- Kocsma a MaZsiKe szervezésében. 20 órától a Kazimir Bisztróban. Fellépnek: Z’mirim, Dina Music Budapest, Vodku