Napjainkban az Egyesült Államokban a világ összzsidóságának közel fele él. Honnan érkeztek ide ők? Mikor mennyien jöttek? Hogyan növekedett számuk? A következő bejegyzésben ezen kérdésekre keresünk választ röviden, később hosszabban elemezzük egykori és jelenlegi közösségeiket.

1790-ben még csupán 1-2 000 zsidó állampolgára volt az USA-nak, főleg holland szefárdok és angol származású izraeliták alkották a kor közösségét. 1840-re az Egyesült Államok zsidó közösségének lélekszáma 15 000-re növekedett, 1880-ban pedig már negyedmillióan voltak, ugyanis a XIX. század közepén nagyon sok askenáz zsidó telepedett le Kelet-Európából, a progromok elől. Ezidőben a városvezetés mindent megtett annak érdekében, hogy a zsidók minél gyorsabban asszimilálódjanak, törekvésük sikeres volt. Ez a vegyesházasságok számán is mérhető, mely az időszakban az 50%-ot is elérte.

Napjainkban körülbelül 6 és fél millió zsidó él az országban. A legtöbben New Yorkban (2,1 millió), Los Angelesben (668 000) és Miamiban (331 000).

.