Idén is írd meg kedvenc  peszáchi receptedet az info@zsblog.hu e-mail címre és felkerülnek a blogra!

Íme néhány pászából készült étel kedvcsinálónak!

Macesz zsemle:

Hozzávalók: 1 pohár víz, 10 dkg margarin, 1,5 pohár macesz liszt, 4 tojás, só, bors. Elkészítése rendkívül egyszerű: a hozzávalókat összekeverjük, ízlés szerint gombócokat formázunk belőlük és irány a sütő (180 fokon kb. 30 perc)

Maceszgombóc:

Hozzávalók: 1 lap pászka, kevés víz, só, bors, 3 tojás, petrezselyem, maceszliszt, kevés margarin. Az egy lap pászkát apró darabokra törjük, majd vízbe áztatjuk mindaddig, míg meg nem puhul. Ezután a többi összetevőt is hozzáadjuk, összekeverjük, majd a hűtőben tároljuk 1 órán keresztül, ezután gombócokat formázunk belőlük és forrásban lévő vízben kb. fél órát főzzük.